Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 5
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Łukasz Trochowski, kucharz w Karczmie Słowiańskiej na...
fot. MATERIAŁY PRASOWE

Mistrzowie Smaku powiatu starogardzkiego wciąż poszukiwani!

Łukasz Trochowski, kucharz w Karczmie Słowiańskiej na Podgrodziu w Owidzu

Łukasz Trochowski, kucharz w Karczmie Słowiańskiej na Podgrodziu w Owidzu Łukasz Trochowski w zawodzie kucharza pracuje już od 14 lat. Jest absolwentem szkoły gastronomicznej. W Karczmie Słowiańskiej na Podgrodziu w Owidzu pracuje od roku. - Gotowanie to moja pasja - mówi kandydat do tytułu Kucharza Roku. - Lubię to, co robię. Największą satysfakcją jest dla mnie informacja, że moje dania smakują klientom. Moją ulubioną jest kuchnia polska. W tym najlepiej się czuję. Golonki, schaby, to podstawa kuchni tradycyjnej. Najmilej wspominam sytuację, kiedy jedna z klientek dziękowała mi za przyrządzoną dziczyznę. Jak powiedziała, to było “niebo w gębie”. Takie słowa, to miód na uszy kucharza. Dużym zainteresowaniem naszych gości cieszą się również dania z kaczki, czy pstrąg. Odrobinka niepewności pojawia się u mnie, gdy przygotowuję zamówienia dla VIP-ów. Najtrudnejszy był pierwszy raz. Teraz już na spokojnie.

Zobacz również

MKS Będzin wraca do PlusLigi. W finale play off pokonał BBTS Bielsko-Biała ZDJĘCIA

MKS Będzin wraca do PlusLigi. W finale play off pokonał BBTS Bielsko-Biała ZDJĘCIA

Puchar Polski ZZPN: Bałtyk, Gwardia i AP Kotwica grają dalej [ZDJĘCIA]

Puchar Polski ZZPN: Bałtyk, Gwardia i AP Kotwica grają dalej [ZDJĘCIA]

Polecamy

Masz 24 godziny. Wykorzystaj je właściwie. Ile czasu siedzieć, spać i ruszać się?

Masz 24 godziny. Wykorzystaj je właściwie. Ile czasu siedzieć, spać i ruszać się?

Nowy ranking kieszonkowców w Europie. W tych miejscach bardzo uważaj!

Nowy ranking kieszonkowców w Europie. W tych miejscach bardzo uważaj!

Ten makaron ze szparagami i kurczakiem zrobisz w mig. Prosty i pyszny obiad

Ten makaron ze szparagami i kurczakiem zrobisz w mig. Prosty i pyszny obiad