MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Zwykłe produkty mleczne zawierają laktozę (naturalny...
fot. oksun70/123RF

Leczniczy napój z Kaukazu orzeźwi i poprawi trawienie. Poznaj 7 korzyści ze spożywania kefiru

Kefir ma niską zawartość laktozy

Zwykłe produkty mleczne zawierają laktozę (naturalny cukier). Wiele osób, zwłaszcza dorosłych, nie trawi prawidłowo laktozy, co nazywamy nietolerancją laktozy.

Bakterie kwasu mlekowego w sfermentowanych produktach mlecznych (takich jak kefir i jogurt) przekształcają laktozę w kwas mlekowy, przez co mają znacznie niższą zawartość laktozy niż mleko. Dzięki zawartym enzymom mogą pomóc jeszcze bardziej rozłożyć laktozę.

Zobacz również

Sukces po polsku: od kaliskiej giełdy do sieci salonów samochodowych
Materiał informacyjny

Sukces po polsku: od kaliskiej giełdy do sieci salonów samochodowych

Kolejne zmiany w SKM. Pociągi linii S2 i S20 wróciły na swoją stałą trasę

Kolejne zmiany w SKM. Pociągi linii S2 i S20 wróciły na swoją stałą trasę

Polecamy

Nowa atrakcja w Tatrach. Zobacz, ile kosztują bilety

Nowa atrakcja w Tatrach. Zobacz, ile kosztują bilety

Wycofany ważny lek na cukrzycę. „Nie spełnia wymagań jakościowych”

PILNE
Wycofany ważny lek na cukrzycę. „Nie spełnia wymagań jakościowych”

Najlepszy tort truskawkowy. Idealny na rodzinne spotkania

HIT DNIA
Najlepszy tort truskawkowy. Idealny na rodzinne spotkania