Mistrzowie Smaku powiatu starogardzkiego wciąż poszukiwani!
Biały Kruk w Starogardzie Gd.
Biały Kruk w Starogardzie Gd.Iwona i Maciej Walczakowie, właściciele:
- Restauracja Biały Kruk działa już od 7 lat. Od początku prowadzą ją Iwona i Maciej Walczakowie. W swoim lokalu postawili na kuchnię polską z elementami nowoczesności. - Na przykład wątróbkę podlewamy białym winem, podajemy ją z borowikami - mówi pani Iwona. - Naszym popisowym daniem są policzki wołowe marynowane w czerwonym winie i ziołach. To danie z pewnością nas wyróżnia z grona innych lokali. Nasi goście pytają o pierogi, i te z grzybami i z owocami. Kartę dań mamy krótką, sezonową. Ważne, żeby produkty, z których powstają potrawy były świeże, dostępne na rynku. Wszystkie dania przygotowywane są na bieżąco. Mamy dobrego ducha - mamę męża - Grażynę, która wspiera nas w prowadzeniu lokalu. Moim marzeniem jest, aby załoga restauracji zawsze była tak wspaniała, jak obecnie. A prywatnie, to dobre zdrowie i więcej czasu dla bliskich.